SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Új termés. Fiatal költők antológiája

Új termés. Fiatal költők antológiája

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Részlet Zelk Zoltán előszavából: "Mi az előszó feladata? Az írót és művet közelebb vinni az olvasóhoz. Élő s anyanyelvünkön szóló íróknál ez ritkán szükséges. E kötetről is elmondja maga a cím is a lényegeset: fiatal költők verseinek gyűjteménye. Mit tehetek még hozzá? Méltatást, bírálatot? Az a kritika dolga. Élatrajzi adatokat? Felesleges. Az egyetlen, amire vállalkozom, hogy hozzájuk szóljak, ifjú társaimhoz, ha elfogadják az idősebb társ szavát, útravalóul. [...] Költő vagy? Ne feledd, egy pilllanatra sem, hogy Petőfi, Arany, Vörösmarty, József Attila hazájában vagy költő. Szocialista költő vagy? Lássuk az erőfeszítés nagyságát, az őszinte meggyőződést, a hevület hőfokát. Ne feledd egy pillanatra sem, hogy a nép, amelynek írsz, szocialista hazát épít."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!