SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Úri muri

: Úri muri

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szépirodalmi Kiskönyvtár

Terjedelem:

346 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Vad szenvedélyek, izzó nyugtalanságok, reménytelen nagyot akarások regénye ez a könyv. Móricz Zsigmond az Úri muri-ban, talán legnépszerűbb regényében, Szakhmáry Zoltánnak, egy különös, társai között magányos földbirtokosnak tragédiáját írta meg. Szakhmáry két asszony között vergődik: felesége, a gőgös és hideg Rhédey Eszter, és bájosan romlott kis parasztlány, Rozika között: ők ketten harcolnak a férfiért, s Szakhmáry Zoltán a teljesületlen álmokat, lángoló terveket vad dáridókba, paralgi mulatságokba fojtja. Az Úri muri páratlanul gazdag regénye egy elsüllyedt világnak a vidéki magyar úri életnek: mély lélekrajzával, remek mellékfiguráival, izgalmas cselekményével, feszült légkörével az író nagyszerű életművéből is kiemelkedik. Amit Ady Endre verseiben vallott a magyar ugarról, azt mondta el ebben a regényben Móricz, hogy a zárójelenetben szimblikus képpel fejezze ki kérlelhetetlen ítéletét: "A tűz ropogott, az állatok, emberek veszettül bőgtek, ordítottak. A hajnalban az Alföld közepén egy tűzfáklya mutatott az égre, a tűz, a tűz, a szent tűz, amely minden rosszat megemészt...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!