SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Vándorlások könyve

: Vándorlások könyve

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

349 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Remenyik Zsigmond a könyvéről: Az itt következő Vándorlások Könyve inkább kiegészítése és pótlása, mintsem folytatása két évtizeddel előbb publikált Vész és kaland című kötetemnek. Így és ebben a formában alakult ki a döntő két nagy élménykör: (az európai szintre kívánkozó magyarság és a megpróbáltatásokkal, szenvedésekkel teli, de a szertelen ifjúság lenge fuvallatát idéző Dél-Amerika), egy hatalmasabb, alakuló életművemet magába foglaló Apocalipsis Humana keretein belül. Jelen kötetemben igyekeztem visszatérni a XVII., XVIII. és XIX. század valaha oly kedvelt, de oktalanul elhanyagolt klasszikus regénytípusához, amely elbeszélések közbeiktatását alkalmazta a regény szélesebb, univerzálisabb keretein belül, ezáltal szinte módot keresve, hogy teljesebb képet adjon a természetről és a létező világról. Szeretném, ha az olvasóra gyakorolt hatásában ugyanazt az eredményt érné el a kötet, amit annak idején a valóság, melyből élményanyagomat merítettem, rám gyakorolt. Ha ezt eléri, érdemes volt nemcsak papírra vetni, de át is élni a szenvedéseket, ha pedig nem, úgy legjobban teszi az író, ha az emberiség érdekében keres magának valami más, tisztesebb foglalkozást - korrektor marad, szobafestő, hintáslegény, vagy béltisztító - , mert nem érdemli meg sem az írástudó, sem a gondolkodó, sem az író nevet...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!