SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Velenczei szappanpor az uj magyarok számára

Velenczei szappanpor az uj magyarok számára

Szerkesztő:

Kiadás:

Posony, 1834

Kiadó:

Belnay örökösei

Kategóriák:

Magyar irodalom Művelődéstörténet Régi nyomtatványok Vers Dráma Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Thewrewk József, Ponori Török (Déva, 1793. febr. 20. Pest, 1870. nov. 4.): író, régiséggyűjtő. ~ Árpád, ~ Emil és Török Aurél apja. 1813-tól a szászvárosi ref. gimn.-ban tanult. Tanító, 1817-től kir, táblai jegyző Marosvásárhelyen. 1820-ban ügyvédi vizsgát tett, majd Pestre költözött. A haladó politikai és irodalmi törekvések képviselőit támadó epigrammagyűjteményeket és vitairatokat, a cenzúra intézményét védelmező, ill. a szabadságharcot gyalázó röpiratokat, továbbá nagyszámú, a Habsburg-ház, az arisztokrácia és a klérus egyes tagjait dicsőítő alkalmi költeményt adott ki. Szorgalmasan gyűjtötte a m. régiségeket; ő fedezte fel a kódexnek elnevezett 16. sz.-i nyelvemléket. F. m. Sajtószabadság és cenzúra (Pozsony, 1833); Beretválkozó tükör az új magyarok számára (Pozsony, 1833); Adalék az 1848 49 évi magyar forradalomhoz (Bécs. 1849); Magyar nyelvkincsek (Pest, 1858); Székely koszorú (Esztergom, 1863). Irod. Ponori Thewrewk Emil: Ponori. T. J. (Irod. tört. Közl. 1916.)" Magyar életrajzi lexikon

leírás:

A 151-152. oldalak lapja kiszakadt, hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!