SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Vengerkák

: Vengerkák

Kiadás:

Budapest, 1916

Kiadó:

Dick Manó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Pásztor Árpád Vengerkák című regénye, amely tárgyával s az első kiadás gyors fogyásával egyformán magára vonja az ember figyelmét. Lássuk csak, mi ízléseset lehet ez entente-romlásos napokban mondani erről a tárgyról, aminek ne legyen önkéntes honmentő színezete és leánykereskedelmi film-illata? A kedvelt "hungara" téma orosz változata regénnyé növelve, iskolai könyvtáraknak ajánlható taláros, borotvált képű mű, vagy jóhangzású név stanioljába takart illetlen csemege? Nem, egyik se! Egyszerűen egy regény, amelynek a címe annyira ügyes, hogy szinte plakátszerű, mindenkit megfog, persze mindenkit más-más oldaláról. Első pillantásra biztos, hogy sikerének egy részét aktualitásának köszönheti s szerzője nemcsak abban újságíró, hogy ihletét és tárgy-választását, mint elegáns, könnyű vitorlát, a pillanat közóhajának szelével forgattatja, hanem, sajnos, abban is, hogy nem idegen tőle az elhamarkodásnak, fölületességnek bizonyos könnyen megbocsátható, de tán éppen ezért fölösleges faja. Az orosz élet, nyelv, szokások ma már nem Tibet, ahova csak kiválasztottak jutnak el nehéz utakon - melyeknek egy része Germánián át vezet, - ennélfogva kétszeresen zavaróan hatnak az orosz nyelvű idézetek pontatlanságai, nyelvi és átírási hibái. Épp így meg kell róni azt a kevéssé igazolható szokást, amely az orosz tulajdonneveket német ortográfiával írja át s Volkov az Wolkow és Tolsztoj Tolstoi, mert nyelvtudományi tény, hogy a magyar helyesírás közelebb áll az oroszhoz, mint a német." Laczkó Géza, Nyugat

leírás:

A könyv címlapja hiányzik

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!