SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Vergődés

: Vergődés

Kiadás:

Budapest, 1895

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Sorozat:

Athenaeum Olvasótára

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

„M. Trerablay csudákat árul a Rue des Saints Péres 47. szám alatt, akkora boltban, mint egy jóravaló tyukketrec. Hatszáz frankot rabolnak tőle a gazemberek évente ezért a kis lyukért. Ötvenhét éve dolgozik, de már. jóllakott vele. Tán csak elég ? . . . Nyolckor nyit, nyolckor csuk, nem érdemes tovább égetni a gázt. A rue Qassetteben lakik az 51. szám alatt, mióta a lapockája alá lőttek a poroszok. Nyolcszáz frank évente. A zsebvágók! . . . Azelőtt a rue Dulongon lakott, omnibusz hat sóu, havonta kilenc frank, egy évben száznyolc, mintha lopná az ember a pénzt! . . . Hát a koszt! . .. Hol a világítás, a fűtés, a mosás és a többi ...
Mindezt azért tudom ilyen pontosan, mert az első találkozásunk alkalmával mindezekről fölvilágosított engem M. Tremblay személyesen és azóta többször ismételte, igen pontosan.
Egy indus füstölőt láttam a kirakatában, nagyon csinos volt s kíváncsi lettem az árára. Benyitottam hozzá. Éppen egy hasonlóan kíváncsi felebarátomnak beszélte azokat az adatokat, melyeket az imént elősoroltam. Az omnibusz tételénél járt, mikor beléptem s a kosztig mondta. Az illető szerényen távozott. Akkor hozzám fordult lekötelező udvariassággal, hogy mit parancsolok?...”
Részlet A csudakeresők c. elbeszélésből
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!