SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Versek, drámák

: Versek, drámák

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

494 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az író drámái közül az öt legjobb került be a kötetbe. A legismertebb A bor, a magyar irodalom parasztdrámáinak őse, a legmélyebb lélekrezdüléseket is észrevevő író elemző tehetségének páratlan alkotása. A Fehér Anna egy magyar népballadatémának feszült hangulatú drámai feldolgozása, a Fekete nap a negyvennyolcas szabadságharc keretében az ellenálló "civil" hősiességnek állít emléket. Az Annuska és a Falusi verebek pedig az ébredező, illetve tűzön-vízen át kitartó szerelem meghatóan szép s a humor villódzó fényeivel megvilágított, fordulatos képekben bővelkedő "története". A kötet Gárdonyi sokoldalú tehetségének, minden érzést, színárnyalatot felfogó és visszhangzó érzékenységének, s minden emberi probléma iránt érdeklődő szellemi magatartásának talán legszebb bizonyítéka."

leírás:

Az előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!