SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Vidéken volt primadonna és más kisregények

: Vidéken volt primadonna és más kisregények

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Török Sándor legjobb írásait gyűjti egybe ez a kötet. A négy kisregény sorra megmutatja az író erényeit. Ezek a történetek bizonyos közös szálra fűzhetők fel: a magyar "középosztály" hanyatlását ábrázolják, az első világháború körüli időktől a felszabadulás utánig. A Vidéken volt primadonna egy erdélyi "bekebeli" kisváros szelíd humorral, de azért felismerhető társadalomkritikával rajzolt képe, sok önéletrajzi sajátossággal. A Titokzatos utazások 1946-ban keletkezett, saz író ebben a fasizmus tombolása után rezignáltan elmélkedik a régi társadalom teljes csődjéről. Rövidebb lélegzetű írás a Fabriczy, a kötéltáncos. Ez a legkiválóbb elbeszéléseink közé tartozik, s egy magát katonatisztnek álcázó artista tragédiáját írja le. Jelképesen az egész Horthy-korszakra is érthető a mondanivalója. A Jó éjszakát szintén a 30-as években készült, témája is akkorról származik. Egy jótékony célú gyűlés szellemes-gúnyos leírásával az akkori társadalom ítéletét adja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!