SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Víg játékok. Színház és vidéke (Válogatott írások)

: Víg játékok. Színház és vidéke (Válogatott írások)

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

582 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Mulattattam, de nem mulattam..." - ezekkel a szavakkal száll sírba a komédiás a Tragédia londoni színében. Visszagondolva színpadi szerzői tevékenységemre, melynek során húsznál több prózai darabot és két daljátékot írtam, elmondhatom, hogy mulattattam, de magam is mulattam. Amilyen komor hangulatban írtam prózai munkáimat (többek között a humoreszkek százait), annyira szórakoztatott a vígjátékírás sakkozásra emlékeztető mestersége. Vígjátékaimat tulajdonképpen a magam mulatságára írtam, tárgyukat előzőleg senkivel sem beszéltem meg, dramaturggal nem tárgyaltam, szerződést színigazgatóval még az előleg reményében sem kötöttem. Ha eszembe jutott valamilyen vígjátéki ötlet, majdnem minden esetben egy-egy közéleti jelenség hatására, két-három hónapig forgattam a fejemben anélkül, hogy egyetlen sort is írtam volna; amikor végül az ötlet kerek cselekménnyé cseperedett, két hét alatt elkészültem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!