SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Viola

: Viola

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hősnő zajtalanabbul és észrevétlenebbül még aligha lopakodott be saját regényébe, mint Sárközi György Pogány Violája, a hősietlenség ez árva hőse. Három szoba és összes mellékhelyiségek - ez az első fejezet címe, s az aprólékos előszámlálás, a kispolgári leltár felvételének során, valahol a harmadik lapon, Pogány Alajosék házatájának mellékesebb rekvizitumai között bukkan fel először a neve: Viola, a lányuk, maga gondozta a saját holmiját. S noha ezután kétszáz lapnyi regényben szerepel, egy kispolgári család két évtizedes életszakaszának pointillista modorban kidolgozott rajzában, ennek során a családi sorsközösség csekély mozgású, nem nagyon vonzó illattal benyálkásodó állóvize mégis csak vet egy-két apró hullámfodrot, - csak Viola esik ki a sorshatározó évtizedekből, melyek a nőiesség ébredésétől a vénleányság tökéletes reménytelenségéig juttatják." Rédey Tivadar, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!