SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Virágot sír a fa. Szép írások a túlsó partról

: Virágot sír a fa. Szép írások a túlsó partról

Kiadás:

h. n., 1995

Kiadó:

Misztérium Alapítvány

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

71 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝E kötet gazdája a magyar irodalom egyik kiváló "névtelen" énekmondója, a felhorkadó, visszakókadó emigrációs lét-nemlét világ hírmondója, erdész apának majdnem erdész gyermeke. Csak egy esztendő hiányzott még, s a Soproni Erdészeti Főiskola diákja mérnökként indulhatott volna a "nagy kalandra". De a forradalmak nem várnak, amikor jönnek, érkeznek. És Tamási Miklós a többi 196-tal együtt 1956 végén elhagyja az országot, mert mint írja: "a város polgársága kiáltványt intézett az egyetemi ifjúsághoz, melyben azt kérték tőlük, hogy ne tegyék tűzharcok színhelyévé ezt az ősi várost... Mi voltunk a vándorló erdő." Békéstől már Sopron is emberes távolságnak mondható, s ő Kárászmegyer színeinek egyszerűségét viszi Vancouverbe, szegényen, mint Sinka István, de megrakva a szavak megtartó hitével. Tamási Miklós az örök vadászterületek erdőiben hajol most a hófehér papírlapok fölé, s még nem tudni, milyen meglepetésekkel gyönyörködtet újra, mikor majd egy általa vásárolt hajójeggyel megérkezünk hozzá. Addig is itt e kötet, megkésve küldjük utána, portósan ezt is, mint minden köszönő szavunkat.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!