SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Zendülők

: Zendülők

Kiadás:

Budapest, 1945

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Márai Sándor munkái

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A huszas évek fordulóján az európai irodalom újra felfedezte a gyerekkort. Fölfedezte és "átértékelte". Megfosztotta attól az idilli hangulattól, amellyel a biedermeier ruházta fel; fölismerte a gyermeki lélek komoly vonásait, az ifjúság vad lázadásait, külön társadalmát, e zárt és ellenséges világot, külön törvényeivel és életformáival. Ismeretlen földrészt hódított meg és Márai egyike volt a legmerészebb hódítóknak; a "Zendülők" a lázadó ifjúság legszebb és legbátrabb regénye. Hősei fiatal fiúk, diákok, akik fölépítik és elszántan védelmezik a maguk másfajta birodalmát, valóban zendülők, forradalmárai szabadságuknak, színészek és merénylők s játékuk halálosan komoly, életükre és boldogságukra megy. Védik a szigetet s a játékot, melyet még mindig igazabbnak éreznek a fölnőttek hazug világánál; nem akarnak "fölnőni", nem akarnak a játékból átlépni a végleges, kicsinyes és méltatlan hazugságba. Így s ezért harcolnak ezek a forradalmárok. A "Zendülők" az ő furcsa szövetségüknek a regénye, izgatott dráma, a lélekismeret és írói fölény remeklése. Épp úgy pillére Márai egész életművének, mint az "Egy polgár vallomásai". Megjelent franciául is, nagy, komoly sikerrel. Most új kiadásban nyújtjuk át a közönségnek e ma is friss, ma is fölfedezésnek ható művet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!