SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Zöld notesz

: Zöld notesz

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Héttorony Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

214 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637855580

tartalom:

˝Örsi Ferenc nevét főként a Tenkes-sorozat tette ismertté, a nagysikerű televíziós játék jószerivel homályba borította egyéb műveit, kitűnő drámáit és regényeit. A Zöld notesz keretét egy Linzben vásárolt füzet adja: ebbe jegyzi fel 1944 őszén, 1945 elején élete legfontosabb eseményeit Örlősi Ferenc mű. hdp. növ., vagyis egy Nyugatra hurcolt hadapródiskola diákja. A regény Őrlösi és társai megpróbáltatásait beszéli el, de egyszersmind eszmélésüket is: fokozatosan felismerik, hogy elvesztettük a háborút, hogy az, amit feletteseik művelnek velük, teljességgel értelmetlen, a szoldateszka elszabadult tébolya. A személyes élményekre épülő, minden részletében hiteles és szuggesztív munka egyfelől érzékletesen idézi fel a háború utolsó hónapjainak légkörét, másfelől kitűnő portrékat rajzol hőseiről, pontosan, árnyaltan ábrázolja egy kisközösség belső mozgását, végül pedig: eleven, fordulatos, magával ragadó olvasmány.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!