SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Zsarnokok futára

: Zsarnokok futára

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

390 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A regény főhőse, Kakas István valóban élt. Nem tartozik a nagy történelmi nevek közé, ám középszerűségében is hálásabb központi figura, mint a kor közismert alakjai. Irodalomtörténeti vagy kulturtörténeti szempontból sem különleges talentum, mégis eszményi regényhős, mert alkalmas arra, hogy a török elnyomás alatt sínylődő, három részre szakadt Magyarország diplomatája révén, az ő szemével lássunk és az ő fülével halljunk ebben a zűrzavaros korszakban. Kakas István Báthori Zsigmond erdélyi fejedelem utazó diplomatája volt , megjárta többek között Lengyelországot, Angliát, hosszabb ideig élt Ausztriában, végül Rudolf császár követeként Perzsiába indult Oroszországon keresztül. A perzsa határon érte utol a halál. Németh Imre nemcsak Erdély és Magyarország történelmének, hanem egész Európa históriájának érdekes szakaszát rajzolja meg változatos sorsú, sokfelé járó hősének életregényében. A könyvet Ék Sándor illusztrálta.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!