TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei

: "... a magyarokhoz küldetett"

Kiadás:

Pannonhalma, 1992

Kiadó:

Bencés Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637819126

tartalom:

"Amíg az iskolában egyháztörténelmet is tanítottak, nemzedékek hosszú sorának vésték egész életre szólóan az emlékezetébe a magyarországi hittérítés kiemelkedő alakjainak nevét. Szent Adalbert, Asztrik apát és természetesen a vértanú Szent Gellért püspök csírázó történelmi tudatunk formálói lettek. Szent Wolfgangról azonban - ha egyáltalán szó esett róla - keveset hallottak ... Magyar és német (egyház-) történeti munkák mindmáig arról tudósítanak bennünket, hogy egy Wolfgang nevű jámbor szerzetes szent buzgalomtól eltöltve indult el Einsiedelntől hithirdetőnek a pogány magyarok közé. [...] A könyv írója előkészületnek szánta ezt a könyvecskét, hogy a magyar nép soraiból minél többen emlékezzenek Szent Wolfgangra, aki az újjászületést közvetítette őseinknek: vízből és Szentlélekből."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!