TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Valóban ezt akartuk? Egy elkötelezett konzervatív vívódásai

: Valóban ezt akartuk? Egy elkötelezett konzervatív vívódásai

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

430 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638033628

tartalom:

˝A rendszerváltozás idején többen éreztek úgy, hogy segíteniük kell az új demokratikus ország és társadalom megteremtését. Ebben a munkában kiemelkedő szerep jutott a közíróknak, a véleményformáló értelmiségnek... A szerző az 1994-es választások után úgy vélte, nem elég távolról figyelnie a történéseket, hanem a jobboldali pártok sikere érdekében szólnia kell, a maga módján ellensúlyoznia a baloldali közírók erőteljes és széleskörű megszólalásait... Keresztényként soha nem értett egyet a divatos gyűlölködéssel, ami csak a közélet zülléséhez, az ország szellemi - és gazdasági - erejének gyengüléséhez és nem utolsó sorban nemzetközi hitelünk elvesztéséhez vezet. Megszólalásai nem nyerték el mindenki tetszését. Egyes radikális jobboldali sajtómunkások alaptalan vádakkal is illették. Mindez nem tántorította el meggyőződésétől, a vállalt keresztény-konzervatív nézetrendszertől, és szűkülő közlési lehetőségek mellett is folytatta közírói tevékenységét. A tudós professzor és neves akadémikus Szegedről küld mindnyájunk számára megfontolandó üzeneteket. Talán Szent-Györgyi Albert példáját követi e szerepvállalásban is, aki amikor kellett, nem maradt csak a kémcsövek világában. Solymosi Frigyest olvasni kell és okulni írásaiból. Ha pedig valaki egyes mondatait vitatná, tegye azzal a tisztelettel, amely a Szerzőt joggal megilleti. Írásainak első kötetét ˝Valóban kollaboránsok voltunk? Tudomány, elkötelezettség, hazaszeretet˝ címmel 2002-ben tette közzé. E kötet 2002 óta megjelent válogatott írásait tartalmazza.˝ (Boross Péter)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!