TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Júdások vagy Péterek? Religiográfia a pályamódosító papokról

: Júdások vagy Péterek? Religiográfia a pályamódosító papokról

Kiadás:

h. n., 1992

Kiadó:

Egyházfórum

Kategóriák:

Magyar történelem Szociológia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638501281

tartalom:

Kamarás István vallásszociológus tűzfészekbe nyúl, amikor a katolikus Egyház egyik legkényesebb problémájáról: a szolgálatukat végleg elhagyott papokról készít tanulmányt, "religiográfiát" - amint műfaját definiálja. Szabad-e, lehet-e, kell-e egy ilyen tanulmányt megírni? Az Egyház belső berkeiben - úgy látszik - ezt a kérdést illedelmesen agyonhallgatni illik." Minek teregessük ki szennyesünket a világ előtt, nem vagyunk úgyis elég támadásnak kitéve?" - gondolhatja nagyon sok jószándékú katolikus hívő ember. Aki azonban figyelmesen végigolvassa ezt a könyvet, tapasztalhatja, hogy a szerző nem "tereget ki". Az Egyház problémáiról szabad szólni - de mindig csak belülről, az Egyház oldaláról közelítve a probléma felé. A jószándékú vizsgálódás, kérdezés mindig előre lendíti az Egyházat, javára válik, tisztulását segíti. Hiszen az Egyház itt a földön nem a szenteknek, hanem bűnös embereknek közösége, és Krisztus ezzel a bűnös emberrel vállalt közösséget. Az evangélium hasonlatával: most még együtt van a búza és a konkoly. Az Egyházat csak a kívülről jövő, ártó szándékú vagy kaján bírálat sérti.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!