TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Honnan - hová? Gondolatok a közép- és kelet-európai változásokról

: Honnan - hová? Gondolatok a közép- és kelet-európai változásokról

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Pesti Szalon Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9636050635

tartalom:

"Paul Lendvai 1957-ben kerül el Magyarországról, s hamarosan a nyugati sajtó legjelentősebb Kelet-Európa szakértője és tudósítója lesz. Cikkei, tanulmányai világlapok (Neu Zürcher Zeitung, Die Zeit, Le Mond stb.) hasábjain jelennek meg. A Financial Times Bécsi tudósítója lesz, majd az osztrák rádió nemzetközi stúdiójának igazgatója, az Europäische Rundschau főszerkesztője, s aztán az osztrák tévé kelet-európai stúdiójának főszerkesztője. Az egykori szocialista országok titkosszolgálatai nemkívánatos személyként kezelik és akták tömegeiben írják le Paul Lendvai szocializmusra ártalmas tevékenységét. Pedig Lendvai nem tett egyebet, mint legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen tájékoztatott arról, ami Európa keleti fertályán zajlik. Kötetünk a szerző nyolcvanas és kilencvenes években írt cikkeiből ad átfogó válogatást. A magyar olvasó e cikkek segítségével érzékelheti, miként is fest országunk és régiónk, ha némi távolságtartással szemléljük azt. Lendvai kalauzolásával beleláthatunk környezetünk nemzetiségi konfliktusaiba s a különböző hatalmi erők működésébe. Személyes emlékei révén megnyílnak a volt pártvezérek (Kádár, Husák, Gorbacsov stb.) titokzatos irodái. Moszkvai, prágai, bukaresti, tiranai politikusok kulisszái mögé kukkanthatunk."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!