TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A barátság anatómiája I-II. kötet. Írások a magyar-lengyel kapcsolatokról és a lengyel kultúráról

: A barátság anatómiája I-II. kötet. Írások a magyar-lengyel kapcsolatokról és a lengyel kultúráról

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Széphalom Könyvműhely

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p., 6tbl. p., 339 p., 8 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789537486883

tartalom:

˝Kovács István (Budapest, 1945) költő, műfordító, prózaíró, történész, diplomata. 1968-ban az ELTE Bölcsészkarának történelem-lengyel szakán végzett. Költőként az 1969-ben napvilágot látott Elérhetetlen föld című antológiában mutatkozott be. Eddig hat verseskönyve jelent meg, legutóbb Az idő torkában című kötete (2007-ben). A gyermekkor tündöklete című regényéből 2006-ban Budakeszi srácok címmel film is készült. Az 1970-es évek elejétől foglalkozik hivatásszerűen a magyar-lengyel kapcsolatok kutatásával, népszerűsítésével. E területen legújabb munkája A lengyel légió lexikona, 1848-1849, amelyet munkahelye, az MTA Történettudományi Intézete adott ki. Lengyel történelmi és irodalmi témájú esszégyűjteményének első könyve a kiegyezés évtizedéig tekinti át a magyar-lengyel történelmi kapcsolatokat - elsősorban a lengyel - litván állam első (1773-as) felosztása utáni évszázadra irányítva a figyelmet. A kötetzáró rész a lengyel romantika négy legnagyobb költőjét - Mickiewiczet, Slowackit, Krasinskit és Norwidot - mutatja be. A szerző első könyvében 1867-ig tekinti át a magyar-lengyel kapcsolatokat. A második könyv az 1939-től máig tartó korszak közös sorsfordító eseményeivel ismerteti meg az olvasót. A művelődéstörténeti rész Balassi Bálint és Báthory István dél-lengyelországi útjait járja be, közben felvillantja a ma tanulságait is. A kötet tengelyében Krakkó áll, amely a magyar kultúrában betöltött szerepe révén, mindig is vonzó célállomása a nagyvilág magyar vándorainak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!