TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A budapesti liberális ellenzék 1919-1944

: A budapesti liberális ellenzék 1919-1944

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Értekezések a Történeti Tudományok Köréből

Terjedelem:

176 p., 2 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A XX. századi magyar történet, közelebbről az ellenforradalmi rendszer története alapjaiban - de sok területen részleteiben is - ismertté vált már a legújabb hazai történeti irodalom eredményei következtében. A rendszer egészéről, gazdaságpolitikájáról, a bel- és külpolitika számos területéről rendelkezünk gazdag anyagra alapozott feldolgozásokkal. Forráspublikációk, monográfiák sora tárgyalta az ellenzék, kivált a munkásmozgalom helyzetét és küzdelmét az ellenforradalmi rendszer ellen, az ellenállási mozgalom erőit és eredményeit. A két háború közötti magyar történetben azonban szerephez jutottak olyan ellenzéki csoportok és irányzatok is, amelyekre mindeddig kevés figyelmet fordíthatott történetírásunk. Most ezek sorából a liberális polgári ellenzék történetének Budapesthez kapcsolódó kérdéseit vesszük elő abban a reményben, hogy ezzel is a korszak bemutatását tesszük teljessé.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!