TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A csongrádi régió 1100 éve

, : A csongrádi régió 1100 éve

Kiadás:

Szeged, 1993

Kiadó:

Csongrád Megye Önkormányzata

Kategóriák:

Magyar történelem Magyarország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637193138

tartalom:

A csongrádi régió a Kárpát-medence (a régi Magyarország) közepén, a mai Magyarország délkeleti szegletében terül el. Valójában nem földrajzi tájegység, hanem történeti fogalom, azt a területet jelöli, amelyen közel ezer esztendővel ezelőtt Csongrád megye létrejött. A jelen munka 1100 év históriáját öleli fel, Csongrád megye pedig csak kilencszázegynéhány év óta létezik. Így nem adhattuk címül a Csongrád megye története titulust, mivel volt históriájának százvalahány éves korszaka, amikor e tájon már magyarok éltek, de Csongrád megye még nem létezett. Ezért kellett megalkotunk e később megszülető közigazgatási terület jelölésére a csongrádi légió fogalmát. De ez sem változatlan fogalom a tárgyalt 1100 év alatt. Százegynéhány évig különben is fikció, megelőlegezése egy későbbi fejleménynek, Csongrád megyének. Ugyanakkor Csongrád megye sem állandóan ugyanazon határok között működött fennállása közel ezer esztendeje alatt. A terület nagy része azonban időtállóan Csongrád megye (a csongrádi régió) részét képezte.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!