TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A halotti beszéd nyelvtörténeti elemzése

: A halotti beszéd nyelvtörténeti elemzése

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nyelvészeti Tanulmányok

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630529041

tartalom:

"Bárczi Géza e posztumusz kötete a legkorábbi összefüggő magyar nyelvű szöveg, a Halotti Beszéd nyelvtörténeti elemzését tartalmazza: nyelvtudományunk 1975-ben elhunyt kiemelkedő művelőjének egyetemi előadásait, melyeknek eddig még részletei sem jelentek meg nyomtatásban. Elemzése a nyelvemlék minden egyes mondatát sorra veszi: először a mondat értelmezését és szerkezetét írja le, majd szintagmáról szintagmára haladva, az egyes szavak olvasatától, helyesírási és hangtörténeti problémáitól kezdve egészen a szótő etimológiájáig jut el. E részletek elemzésén keresztül az egykorú nyelvi rendszer egészét, az ős- és ómagyar kor hang- és grammatikatörténetét is megismerteti. A kötetet a nyelvész szakemberek és egyetemi hallgatók mellett haszonnal forgathatják mindazok, akik többet akarnak tudni nyelvünk eredetéről, történetéről, és szívesen indulnak a megismerés ez útján, ha kalauzul Bárczi Gézát választhatják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!