TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A harmadik honalapítás

: A harmadik honalapítás

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az én világom

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Népünk mozgalmas története úgy alakult, hogy elődeinknek többször is be kellett rendezkedniük saját hazájukban. Az első honfoglalás dicsőségét Árpád nevével kapcsoljuk össze. IV. Bélának, "a második honalapítónak" tatárok által végsőkig kifosztott országát kellett újjászerveznie. Ám a "harmadik honalapítás" nem kötődik nagy uralkodókhoz. Idegen ajkú telepesek és magyarok szorgalmas tömegei együttes munkával támasztották fel a pogányság és kereszténység évszázados összecsapásában elpusztult, önállóságát is elvesztő Magyarországot. A spontán népvándorlás és a szervezett telepítés sodrásában azonban olyan soknemzetiségű állam keletkezett, amelynek polgárai - akaratukon kívül - késleltetett konfliktusok magját is elvetették a magyarság újra művelés alá vont földjébe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!