TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A honfoglaló és kora Árpád-kori magyarság régészeti emlékei

: A honfoglaló és kora Árpád-kori magyarság régészeti emlékei

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Régészeti Tanulmányok

Terjedelem:

118 p., 15 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A most induló jelentős régészeti sorozat ezen első kötete a nemrég elhunyt szerző nemzetközi viszonylatban is számottevő munkája. Első része a honfoglaláskori, második része pedig a X. század második feléből származó és XI. századi sír-leletanyagot dolgozza fel. A szerző a műben lehetőség szerint az összes ide vonatkozó magyar és külföldi irodalmat feldolgozta, az utóbbiból elsősorban a szláv államokét. Minthogy az anyagot új szempontok szerint rendszerezte, az vitaindító lehet a szláv emlékanyag meghatározása terén annál is inkább, mivel e korszakról a környező népek szaktudósai körében még élénk vita folyik, s a hozzászólók a magyar szakirodalmat használják alapul. Szőke Béla műve a régészet, szlavisztika, történelem és néprajz magyar művelőin kívül külföldi - elsősorban a csehszlovák, román, jugoszláv, szovjet és osztrák - kutatók érdeklődését is joggal fogja kiváltani."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!