TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A húnok története. Attila nagykirály

: A húnok története. Attila nagykirály

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Gede Testvérek

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

681 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639898166

tartalom:

"Ötven éve méltatlanul agyonhallgatott könyvet tart kezében az olvasó, amely csaknem mindent tartalmaz, amit a húnokról és Attila királyról tudunk. A tudós szerző sokéves kutatómunkája ölt testet ebben a kötetben, elsősorban az írott források teljességének felhasználásával. Szász Béla, aki két évtizede halt meg, fél évszázaddal ezelőtt írta ezt a könyvet, élete fő művét, ám sem időszerűségét, sem korszerűségét, sem használhatóságát nem vesztette el a munkája. Különösen értékes a szerző szemléletmódja, mivel tudatosan és bátran szakított az általánosan elterjedt húrképpel, azaz a húnokban nem félmeztelen, barbár, öldöklő, ordítozó hordát lát és láttat. Szász Béla könyve reprint-kiadás ugyan, mégis sokkal több, mivel a hatalmas jegyzetanyagot és a szakirodalmat Bakay Kornél régész-történész átdolgozta és kiegészítette. Így az olvasó mind a történeti kútfőket (forrásokat), mind a feldolgozásokat illetően napjainkig szólóan szinte teljes áttekintést kap. A kötet két értékes tanulmánnyal egészül ki. Kristó Nagy István a szerző Szász Béla életéről, munkásságáról s ennek hátteréről ad áttekintést, Bakay Kornél pedig az elmúlt 50 év régészeti és történeti kutatásainak tükrében vizsgálja s méltatja, egészíti ki Szász Béla kivételesen jelentős művét, valamint kritikai áttekintést ad Attilával és korával, a húnokkal kapcsolatos kortárs történészi vélekedésekről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!