TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A király és kormányzója

: A király és kormányzója

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

488 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630756196

tartalom:

"1921. október 23-án csatazajtól volt hangos Kelenföld és környéke: IV. Károly magyar király hívei csaptak itt össze a Horthy kormányzóhoz hű katonai alakulatokkal, melyek mellé puskaport sosem szagolt műegyetemisták is verbuválódtak. - A király Budára tartott, hogy újra elfoglalja a trónt - ekkor még nem mondták ki a Habsburg-ház trónfosztását -, a nemrég megválasztott kormányzó azonban ellene szegült a királyi szándéknak. A csetepaté kimenetele nem volt kétséges: a harc nem a helyszínen, hanem a nagypolitikában dőlt el; a kisantant árgus szemekkel figyelte a gyűlölt Habsburg minden lépését, s a nagyhatalmak politikusai közül sem állt ki senki nyíltan Károly király mellett. A felesége révén Habsburg-rokon Boroviczény Aladár cs. és kir. diplomata, IV. Károlynak bizalmasa és haláláig hűséges híve, érdekfeszítően és hitelesen, de bevallottan királypárti elfogultsággal beszéli el az események krónikáját, belefoglalva a királyi pár svájci emigrációjának, a kétszeri visszatérés előkészítésének, a kalandos repülőútnak, a csatát követő eseményeknek a történetét. A tragikus eseménysor nemcsak az ország, hanem egész Európa, de kivált a szomszéd államok közvéleményét is alaposan felkavarta."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!