TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A korona. A valóság mítosza, a mítosz valósága

: A korona. A valóság mítosza, a mítosz valósága

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

151 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9739693695

tartalom:

A Szent Korona és az Országcímer az egyetemes magyarságjelképe, amely magában hordozza a múltat, a jelent és a jövőt is, s mint nemzeti jelképereklyénk, kisajátíthatatlan, minden magyar tulajdona és minden nem magyar tulajdona is, aki elismeri a fennhatóságát s alázattal tejesíti történelme isteni kinyilatkoztatásait és parancsait. Ezt a gondolatot fennkölt hangon és méltó igénnyel fogalmazza meg könyvében Dr. Molnárfi Tibor, amely mű ma már nemcsak a történelemoktatás segédeszköze, hanem iránytű is a megmásult világ értékrend-káoszában, amikor sok helyütt bölcsőben temetik el a halottakat és koporsóban ringatják a csecsemőket, míg idegen nyelvű altatódalt süvít a hontalan szél... A Szent Korona és az Országcímer erőt adnak és összekötnek, de arra is köteleznek, hogy higgyünk bennük és a jövőnkben. "Magyarországot 1945-ig saját állameszméje éltette. Népünk saját jogfölfogása szerint építette államrendszerét... A magyar alkotmányosság kezdete ősidők homályából lép elénk, majd írott források tanúsága szerint a vérszerződésben, a honfoglalás után Pusztaszeren és ezt követően 1222-ben ölt látható formát. Állandóan jelenlévő valósága igazolódik Werbőczy István Hármaskönyvében... Ettől kezdve ez, valamint az élő jogszokás kíséri végig államunk életét az utolsó félezer évben, egészen 1945-ig. A magyar állam szuverenitása 1945-ig garantálta a magyar állam és a magyar alkotmány legitimitását. Ez a függetlenség hullott porba 1945-ben, majd a szuverenitás elvesztését tartósította a katonai megszállás és egy idegen állam szándékainak megfelelő, mandarinokkal, megfélemlített alkalmazottakkal kiépített államberendezkedés és jogrendszer 1990-ig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!