TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A legfelsőbb hadúr és hadserege

: A legfelsőbb hadúr és hadserege

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633270677

tartalom:

A szemléletében és tartalmában egyaránt újdonságot jelentő, a magyar és külföldi Horthy-irodalomban mindeddig egyedülálló monográfia a legfelsőbb hadúr és az általa létrehozott, nevével jelzett hadsereg közötti kapcsolat alakulásának feldolgozására vállalkozik. A korábbi történeti irodalomban kialakított, meglehetősen egysíkú és szélsőségesen elmarasztaló képpel ellentétben, árnyaltabban mutatja be Horthy személyét, aki kétségtelenül súlyos tévedései és hibái mellett, elsősorban mint katona, olyan tulajdonságokkal is rendelkezett, melyek elismertté és népszerűvé tették őt a hadsereg tisztikara körében. Az 1919-től 1944-ig terjedő időszakot vizsgálva a szerző megrajzolja a hadsereg és hadura közötti, a fentiek jegyében alakuló és kiteljesedő viszonyt, amelynek révén hosszú ideig sikerült érvényre juttatni a hadsereg törekvéseit a magyar politika alakításában. A folyamatok bemutatása során a szerzőnek alkalma nyílott Horthy katonai vezetői jellemének, törekvései belső rugóinak, az egyén és a hatalom kapcsolatának, a katonai döntések mechanizmusának oly mélységű bemutatására, melynek érthetőbbé és teljesebbé teszik a történelmi képet. Betekintést ad a színfalak mögötti diplomácia, az uralkodó osztályok sorain belül dúló harcok megismerésébe, nem nélkülözve a jó értelemben vett politikai intimitásokat sem.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!