TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar demokratikus munkásmozgalom rövid története 1919-1944

: A magyar demokratikus munkásmozgalom rövid története 1919-1944

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Széphalom Könyvműhely

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639028487

tartalom:

"Vass Vilmos munkája a legrégibb magyar munkásmozgalomnak, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak (MSZDP) a Horthy-rendszer negyedszázada alatti történetét mutatja be. A téma tárgyilagos vizsgálata annál szükségesebb, mivel a párt 1948-ban "fúzió" címen történt felszámolása óta az MSZDP múltját gyalázták, meghamisították, teljesítményeit kisajátították a Rákosi- és a Kádár-rendszerben egyaránt. Ez az egyoldalú, elfogult szemlélet csak az 1980-as években változott valamelyest, de a politikai szakirodalom még mindig adós az MSZDP elfogulatlan, tárgyilagos történetével, jóllehet megvan már hozzá a kellő távlat, és a munkásmozgalom történészeit az 1989-es fordulat óta nem korlátozza pártfegyelem, kötelező pártvonal. A Horthy-rendszerben nem szívesen, de megtűrték a szociáldemokrata munkásmozgalmat. A szociáldemokratákat nem ők, hanem a kommunista diktatúra iktatta ki 1948-ban a magyar történelemből. A sors keserű iróniája és a szociáldemokrácia késői igazolása az, hogy a kommunista világrendszer felbomlása óta immár azok nevezik magukat szociáldemokratának, próbálják a magukénak feltüntetni a magyar szociáldemokrácia múltját, értékeit, szemléletét, akik fél évszázaddal ezelőtt börtönbe zárták. emigrációba kergették képviselőit. A "jobboldali szocialdemokraták" számára, ha több nem is, ennyi elégtétel jutott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!