TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar királykoronázások története [Reprint]

: A magyar királykoronázások története [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magyar Történelmi Társulat

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az Akadémiai Kiadó Reprint Sorozata

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630544784

tartalom:

A történelem iránt érdeklődők számára ma is izgalmas olvasmány Bartoniek Emma A magyar királykoronázások története (Bp. 1939) című munkája. A téma maga is jelentős, hiszen az állami főhatalom betöltésének politikai mechanizmusa minden ország esetében rendkívül fontos. Érdekességét fokozza, hogy az államformára jellemző államfő választása, avatása, koronázása gyakran igen fordulatos eseményekben vagy harcokban jelentkezik. Az is figyelemreméltó, ahogyan a politikai gondolkodás, a jog, a joggyakorlat a hatalmi törekvéseket előkészíti, esetleg utólag legalizálja. Bartoniek Emma a királykoronázások címen ezeknek a politikai aspirációknak, küzdelmeknek és az ezekkel együtt jelentkező gondolatoknak a magyar történelem során való jelentkezését követi nyomon. Mint említettük, ez önmagában is jelentős. Külön érdekességet ad a munkának, hogy ezt a mai szemmel, a történettudomány mai szemléletével olvashatjuk. Így azt is felmérhetjük - és ez sem érdektelen -, hogy az 1930-as évek legvégén hogyan vélekedett a magyar politikai gondolkodásnak, az állami főhatalom betöltésének történetéről a polgári történettudomány tehetséges és felkészült képviselője.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!