TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar munkásmozgalom 1914-ig

: A magyar munkásmozgalom 1914-ig

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Terjedelem:

204 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Napjaink legnagyobb politikai és gazdasági faktorának, a munkásosztálynak története, amilyen sokat emlegetett, részleteiben éppenolyan kevéssé ismert. Ezt a hézagpótló munkát végzi el a szerző, aki az első és második Internacionale kereteibe beállítva tárgyalja a magyar munkásmozgalom összekapcsolódását a szocializmussal. A fejlődést egészen az első világháború kitöréséig kíséri végig. Éles helyzetmegvilágítással tárja fel azokat a politikai, gazdasági és ideológiai szálakat, amelyek a magyarországi munkásmozgalmat a németországihoz hozzáfűzték. Oknyomozó gonddal boncolja, hogy ez a tény miért lett akadálya annak, hogy a marxizmus mint következetes marxizmus terjedjen el és ennek folytán győzelemre vigye a demokráciát Magyarországon. A könyv egyformán tekintettel van a nagy történelmi áramlatokra és a napi eseményekre, a kor ideológusainak elvi megnyilatkozásaira és a sajtó felszínes, de a riport elevenségével ható adalékaira. Így találkozik a könyvben elmélet és élet, esemény és gondolat, úgyhogy érdekessége felveszi a versenyt napjaink nagy sikerregényeivel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!