TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar néphadsereg története 1945-1959

, : A magyar néphadsereg története 1945-1959

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

317 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633262664

tartalom:

1945 elején a Néphadsereget felszabadult népünk azzal a szándékkal hozta létre, hogy a Vörös Hadsereg és szövetségesei oldalán bekapcsolódjék a hitleri Németország és magyar csatlósai ellen vívott háborúba. Az új magyar állam fegyveres erejének megteremtése szervesen illeszkedett abba a forradalmi folyamatba, amelynek eredményeképpen hazánkban a dolgozó nép vette kezébe a hatalmat. A forradalmi átalakulásban született Magyar Néphadsereg immár több mint három évtizede társadalmunk szerves részeként a hatalmat gyakorló osztályokkal és rétegekkel megbonthatatlanul, összeforrva él és fejlődik. Tisztjei és katonái - dolgozó népünk fiai - a külső védelem feladatainak teljesítése mellett mindig aktívan részt vettek a társadalom előtt álló feladatok megoldásában, s ha kellett, életüket áldozták az osztályellenség vagy a természeti erők elleni harcban. Társadalmunk nemcsak sokoldalúan gondoskodik hadseregéről, hanem figyelemmel kíséri fejlődését, érdeklődik történetének legfőbb tapasztalatai iránt. Könyvünk közreadásával ennek az érdeklődésnek szerény mértékű kielégítéséhez szeretnénk hozzájárulni. Olyan népszerű és egyben tudományos igényű összefoglalást kívánunk az érdeklődők kezébe adni, amely a vállalt időszakban viszonylag átfogó képet nyújt a Magyar Néphadsereg létrehozásáról, fejlődésének alapvető folyamatairól, a népi demokratikus forradalom és a szocializmus alapjainak megteremtése időszakában. Könyvünket azzal a reménnyel bocsátjuk útjára, hogy mindazok hasznosan forgathatják, akik behatóbban szeretnének megismerkedni a társadalom részeként fejlődő néphadseregünk létrejöttének és fejlődésének egyes kérdéseivel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!