TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar októberi forradalom és a polgári pártok

: A magyar októberi forradalom és a polgári pártok

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző elsőként ismerteti az 1918. évi magyarországi demokratikus forradalom polgári pártjainak létrejöttét és működését. Nyomon követi e pártoknak az MSZDP-vel szövetségben folytatott harcát az uralkodó osztályok ellen a demokratikus átalakulásért és nemzeti függetlenségért. Rávilágít arra, hogy mely osztályt, réteget, mi késztetett a pártkoalíció támogatására, illetve a tényleges vagy látszat-lojalitásra. Ugyanakkor megmutatja a támogatás mögött meghúzódó ellentétes osztályérdekeket is. A könyv újat hoz adataiban és megállapításaiban is és annak a gazdag és izgalmas ténysorozatnak kritikailag elemző ismertetésével zárul, amely bebizonyítja, hogy a polgári haladás maroknyi csapata - elsősorban maga Károlyi Mihály és Jászi Oszkár - közvetlenül a proletárdiktatúrát megelőző napokban eljutott a proletariátus vezető szerepének elismeréséig. A reakciós pártok történetének, ideológiájának ismertetése bizonyos vonatkozásban egyúttal a Horthy-ellenforradalomnak az előtörténete is. A függelék kiadatlan pártprogramokat és egyéb fontos pártpolitikai iratokat közöl."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!