TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar romlásnak századában

: A magyar romlásnak századában

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar História

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632802616

tartalom:

˝A magyar romlásnak századában... A romlás melyik századában? - kérdezi az olvasó, és joggal. Történelmünkben talán nem is lehet kijelölni olyan tízszer tíz esztendőt, aminek hosszabb vagy rövidebb szakaszára ne illenék, ha romlásról beszélünk. [...] Ennek a könyvnek a címe sem véletlenül Zrínyi-idézet, és nem ok nélkül tárgyalja a magyarországi politizálást Bethlen Gábor bécsi lánykérésétől Zrínyi Miklós haláláig. A két esemény kiválasztása, igaz, inkább a jó megértést szolgálja, mert könnyebb a történelmet érdekes esetekhez kötve előadni, mint száraz fejtegetésekkel. A kettő között azonban, s ez a lényeges, a magyarországi politizálás történetének fontos fordulata ment végbe. A nemzeti királyság megszervezésének kezdeményezése Erdélyből a királyi Magyarországra, az erdélyi fejedelemtől nyugat-magyarországi nagyúr kezébe került. Olyan időben következett be a fordulat, amelyben e cél és feltétele, a három részre hullott ország egyesítése, nem tartozott a történelem lehetőségei közé. Éppen az egyik főszereplő nevezte korát "a romlás századának". Érdemes megismerkedni ennek az alakulásnak az állomásaival, de még inkább azokkal az emberekkel, akik, a szándékaikat meghiúsító nehézségek ellenére, vállalták a cselekvést...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!