TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar várak legendái

: A magyar várak legendái

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963346204

tartalom:

˝A történelmi Magyarország területén utazgatva számtalan helyen bukkanhatunk hősies küzdelmeket, nagy csatákat megélt várak romjaira. A hajdan bevehetetlen erődítmények az idők forgatagában romjaikig pusztultak, de a málló kövek is ébren tartják a hozzájuk kapcsolódó, a mai ember számára is tanulságos történeteket. legendákat. Gabányi János könyve tizenkét vár - köztük Déva. Diósgyőr, Temesvár, Munkács. Győr - történetének legizgalmasabb pillanataival ismerteti meg az időben s térben kalandozni vágyó olvasót. Olvashatunk itt a római korról, a tatárdúlásról, igazságos Mátyásról, török támadásokról, Zrínyi Ilonáról vagy a Rákóczi-szabadságharcról. Szinte az egész magyar történelem megelevenedik, és sokszor olyan esetekről, szereplőkről kapunk izgalmas mesét, amelyekről és akikről hallgat a történetírás. Megtudhatjuk, hogyan kegyetlenkedtek a kiskirályok, milyen hőstettet vitt végbe egy-egy tatár s török ellen küzdő magyar vitéz: hogyan éltek várurak, várúrnők, katonák és jobbágyok. A múlt eseményei, száraz adatok helyett, színes jelenetekben, filmszerűen peregnek le előttünk. Gyermek és felnőtt olvasó egyaránt élvezettel forgathatja e várlegendáriumot s közben szinte észrevétlenül tud meg többet történelmünkről.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!