TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyarok története. Tarih-i Üngürüsz ; Madzsar Tarihi

: A magyarok története. Tarih-i Üngürüsz ; Madzsar Tarihi

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírmondó

Terjedelem:

521 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632717198

tartalom:

"Két törökből fordított (XVI. és XVIII. századi) oszmán történeti munkát tartalmaz a kötet a magyar nép történetéről. A korábbit Mahmud Terdzsüman írta, s címe Tarih-i Üngürüsz, azaz Magyarország története. A kéziratot a 19. század közepén hozta Vámbéry Ármin Magyarországra, s ajándékozta az Akadémia kézirattárának. Most jelenik meg először teljes egészében magyar nyelven. A kutatók ugyan tudtak, s vitatkoztak róla, de mindmáig megoldatlan maradt néhány, a magyar őstörténetre vonatkozó állítás. A másik kézirat eredetijét Törökországban őrzik, s eddig ismeretlen volt a történészek előtt is. Írója névtelen, csak annyit lehet megállapítani a mű keletkezéséről, hogy 1740 körül fejezhette be művét. Blaskovics József, a nemzetközileg jól ismert prágai turkológus fordította mind a két kéziratot, s látta el utószókkal, jegyzetekkel. Vass Előd bevezető tanulmányában az oszmán történetírással foglalkozik, megvilágítja a magyar olvasó előtt annak szerepét és jellegzetességeit. Mind a két mű izgalmas, színes olvasmány. A kiadó abban a reményben bocsátja közre őket, hogy nemcsak élményt nyújtanak majd, hanem a hiteles szövegek ismeretében mód nyílik a vitás kérdések tisztázására is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!