TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyarság vallásos élete a Jagellók korában

: A magyarság vallásos élete a Jagellók korában

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Magyar Egyháztörténeti Enciklopédiai Munkaközössége

Kategóriák:

Magyar történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

181 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638472472

tartalom:

"A jelen kötet a fél évszázadon át Rómában élt és dolgozott kiváló magyar történész, Pásztor Lajos (1913-1997) egyik legfontosabb munkája. Különleges értékét az adja, hogy ez az 1940-ben megjelent munka a mai napig a magyar egyháztörténet írás egyik legfontosabb műve, amely az oktatás és a kutatás számára egyaránt nélkülözhetetlen. A kiadás egyik célja éppen az volt, hogy a ritkaság számba menő kötet így a szélesebb olvasóközönség számára hozzáférhetővé váljon. A másik ok, ami miatt a kötet kiadásra kerül, az hogy a nagyszerű tudós életpályájának jelentős része - Pásztor Lajos önhibáján kívül - Magyarországon kívülre esik, az Örök Városhoz, Rómához kötődik. Több mint száz meghatározó tanulmányának, munkájának java része ott készült és jelentős részük külföldön is jelent meg. Ugyanakkor ez a rendkívül fontos könyv Még a pályakezdés magyarországi szakaszához kötődik, ily módon kiváltképpen kedves volt a szerző számára is. Pásztor Lajos személyében a METEM megalakulásától kezdve kedves, szakavatott támogatóját és szerzőjét köszönthette. Amikor a jelen mű megjelentetésével nagy hiányt pótolunk a magyar egyháztörténeti kutatás számára, egyúttal tisztelegni kívánunk az úttörő munkát végző tudós előtt, aki személyével és munkásságával az igazán nagyokhoz méltóan egyesítette a magyar és a nemzetközi tudományosság lehetőségeit és maradandót alkotott mind magyar, mind nemzetközi tekintetben egyaránt. Csak sajnálhatjuk, hogy életkora, illetve 1997-ben bekövetkezett halála miatt már nem tud együttműködni a magyar egyháztörténeti kutatás föllendítése érdekében. A most kiadott mű ily módon nemcsak egy régóta várt és ismét hozzáférhető kézikönyv, hanem egyúttal a kiváló tudós emlékét ápolja az utókor előtt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!