TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A mai Széchenyi. Eredeti szövegek Széchenyi István munkáiból

A mai Széchenyi. Eredeti szövegek Széchenyi István munkáiból

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

488 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Alig néhány éve, hogy Széchenyi István gróf irodalmi munkásságát egészében, legalább is megközelítőleg ismerjük. A világháború előtt az újabb kiadások, közöttük a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi-kiadása, inkább csak a Széchenyi életében megjelent, tehát közismert művek új lenyomtatására szorítkoztak, egyedül a világháború után derült ki, hogy vannak neki még teljesen ismeretlen kéziratai is. Boldogult gróf Klebelsberg Kunóé az érdem, hogy az utóbbi években megismerkedhettünk Széchneyi egész irodalmi munkásságával: ő indítá meg, mint a Magyar Történelmi Társaság elnöke a magyar történet újabbkori forrásait (Fontes) kiadóvállalatában az új, teljes Széchenyi-kiadást. Ennek kötetei gyors egymásutánban hozták Károlyi Árpád gondozásában a tőle felfedezett döblingi irodalmi hagyatékot, mely váratlan, nem remélt éles világosságba helyezte Széchenyit mint írót és embert; itt jelennek meg Viszota Gyula önfeláldozó munkájának eredményekép a Naplók vastag kötetei, melyekből azelőtt csupán csak töredékek, s azok is magyar fordításban voltak ismeretesek, holott Széchenyinek egyéni németségét ép oly lehetetlen más nyelvre fordítani, mint magyar szövegei sem fordíthatók idegenre, – mindezek a kötetek, valamint a többi kiadónak, boldogult Ferenczi Zoltánnak, Tolnai Vilmosnak, ifj. Iványi-Grünwald Bélának tudós szövegkiadásai a melléjük csatolt életrajzi és egyéb felvilágosításokkal ma már sokkal életteljesebben állítják elénk mindezen művek szerzőjét és hősét, semmint a világháború előtt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!