TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Mindszenty bűnügy okmányai

A Mindszenty bűnügy okmányai

Kiadás:

Budapest, 1949

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Magyar történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

88 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A magyar rendőrhatóságok hűtlenség, kémkedés, a köztársaság megdöntésére irányuló bűncselekmény és valutaüzérkedés gyanúja alapján tartóztatták le Mindszenty Józsefet, aki bűntársaival együtt illegális legitimista mozgalmat szervezett, amelyben irányító szerepet vállalt, rendszeres kémjelentéseket készített Magyarország politikai, gazdasági és katonai kérdéseiről egy külföldi nagyhatalom budapesti képviselői számára, vezetője volt az Actio Catholicába beépített nemzetközi kémszervezetnek, amelynek hatalmas anyagi támogatást is biztosított és különböző valutaüzelmeivel körülbelül 4 millió forintnyi kárt okozott a magyar gazdasági életnek. A felsorolt okmányok meggyőzően és cáfolhatatlanul igazolják a Mindszenty ellen felhozott vádakat, a hamarosan megkezdődő nyilvános főtárgyalás pedig fényt fog deríteni Mindszenty bűnlajstromának minden részletére. De az okmányok alapján is minden tárgyilagos szemlélőnek el kell ismernie, hogy nem az egyház, vagy a papok üldözéséről, a vallásszabadság megsértéséről van szó, - mint ahogy azt egyesek hamisan és célzatosan próbálták beállítani - hanem a magyar nép egy elszánt ellenségének felelősségrevonásáról."

leírás:

Borítója lejár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!