TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A néma forradalom

: A néma forradalom

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Magyar történelem Szociográfia Szociológia Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szolgálat és Írás

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kovács Imre a népi mozgalom markáns alakja, a Nemzeti parasztpárt egykori főtitkára 1947-től fogva emigrációban élt, s mivel a kényszerű száműzetésben is aktív politikus maradt, idehaza kimondták rá az anatémát. A néma forradalom először 1937-ben, a Márciusi Front zászlóbontását követően jelent meg. Kovács Imre sötét tónusú írásában sorra vette a korabeli magyar társadalom deviáns tüneteit - a kivándorlást, az egykét, a szektákat -, a jelenségeket eredeti közelítéssel egy kitörni nem tudó, befelé pusztító forradalom egységes tünetsoraként értelmezte. A Márciusi Front verzéralakjának mozgósító erejű szociográfiája rendkívüli hatást váltott ki. Rövid idő elteltével a kiadó már a harmadik kiadást készítette elő, amikor az ügyészség a könyvet lefoglalta, a szerzője ellen eljárást indított. A perben a fiatal szociográfust nemzetgyalázás és osztályellenes izgatás címén három hónapi fogházra ítélték.

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!