TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Numerus Clausustól Auschwitzig

: A Numerus Clausustól Auschwitzig

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Laborpress

Kategóriák:

Magyar történelem Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963214449x

tartalom:

"Kimondva, ki nem mondva: e könyv minden idők legszomorúbb emlékkönyve. Olyan embereknek állít emléket, akiket csak azért ítéltek pusztulásra, mert zsidónak születtek. Amikor e könyvben szereplő győri mártírok, és a megye falvai deportáltjainak neveit sikerült visszaadnom, akkor újra és újra átéltem a vészkorszak hihetetlen, és mégis igaz epizódjait. Én is azok közzé tartozom, aki az édesanyját a világ legjobb anyukájának tartja. És a barna pestis mégis "elrabolta" tőlem. De nemcsak az Ő emléke jelenik meg nappal és éjjel, ünnepen és hétköznapon, hanem mindenkié, akinek születési anyakönyvi adatait lekopogtam. A kedves olvasók közül is bizonyosan sokan lesznek, akiknek elhurcolt, megalázott, megsemmisített szüleik nagyszüleik, testvéreik, gyermekeik, rokonaik barátaik emlékét és sorsát akaratlanul is megelevenítik a felsorolt nevek. Emlékezzenek rájuk, és ne felejtsenek." (Lónyai Sándor)

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!