TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A püspöki kar tanácskozásai. A magyar katolikus püspöki konferenciáinak jegyzőkönyveiből, 1919-1944

: A püspöki kar tanácskozásai. A magyar katolikus püspöki konferenciáinak jegyzőkönyveiből, 1919-1944

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

393 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632813367

tartalom:

"Társadalmunk egyik legősibb intézményének, a magyar katolikus egyháznak életébe pillanthatunk be Gergely Jenő egyetemi docens kutató munkája segítségével. Az ismert szerző, aki a Politikai katolicizmus története Magyarországon, 1890-1950 című (1977) könyvében fontos információkat közölt témájáról, újabban pedig a pápaság történetét írta meg, jelen művében a magyar püspöki kar évenként kétszer megtartott konferenciáinak jegyzőkönyveiből, e fontos forrásokból publikál, az 1919 és 1944 közti negyedszázadból. A műben olvasható jegyzőkönyvek elsősorban a magyar katolikus egyház belső életét tükrözik. Képet kapunk azokról a kérdésekről, melyek a püspöki kart foglalkoztatták, s az okokról, amelyek döntéseiket befolyásolták. De tájékozódhatunk az egész ország sorsát irányító ellenforradalmi kormányzat terveiről és gondjairól, a legfontosabb politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális kérdésekről, amelyekhez a püspöki kar hozzászólt. A jegyzőkönyveket kiegészítő püspökkari körlevelek, valamint a gondos bevezető tanulmány, jegyzetanyag és mellékletek izgalmas és érdekes olvasmánnyá teszik a művet az érdeklődő olvasó számára."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!