TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Rajk fivérek

: A Rajk fivérek

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Vince Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639731028

tartalom:

A huszadik század közép-európai történelme külső szemlélő számára regényszerű fordulatokban és emberi sorsokban gazdagon árad. Sokan megpróbálták már megragadni ezt a teljességet, amely azonban ellenáll az egyszerűsítő bemutatásnak. A külső szemlélő és az újabb próbálkozó ez esetben Duncan Shiels angol újságíró volt, aki a nyolcvanas évek közepén párizsi állását föladva érkezett Magyarországra, hogy közelről láthassa egy rendszer utolsó éveit. Lelkiismeretes oknyomozó újságíróként tanulta a magyar történelmet, és rábukkant egy olyan családtörténetre, amely foglalata lehet Magyarország egy évszázados történetének. Úgy gondolta, hogy a székelyudvarhelyi Rájk József csizmadia és tizenegy gyermeke, akik már a Rajk nevet használták, csodálatos mélységben képviseli Magyarországot, hiszen a felemelkedéstől az elszegényedésig, az önérzetes erdélyi magyarságtól a megnyomorított kisebbségi sorsig minden változat megtalálható benne. Politikai színtéren pedig a legnagyobb ellentét is: Rajk Endre a nyilas kormányban vállalta tisztségét, Rajk László, a későbbi kommunista belügyminiszter pedig elkötelezetten harcolt az ellen a rendszer ellen, amelyet bátyja a végsőkig védelmezett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!