TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Rákóczi-szabadságharc

: A Rákóczi-szabadságharc

Kiadás:

Budapest, 1953

Kiadó:

Művelt Nép Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Rákóczi-szabadságharc kimagasló helyet foglal el a magyar nép függetlenségi harcainak sorában. Betetőzése volt 17. századi Habsburg-ellenes nemzeti küzdelmeinknek és sok tekintetben előfutára az 1848-49-es szabadságharcnak. Hősi példájának felidézése 250 év távolából is lelkesíti népünket hazánk szeretetére, szabadságunk és függetlenségünk megvédésére; történetének tanulmányozása harmadfél évszázad múltán is közvetlen tanulságokat nyújt mai harcaink számára. A Rákóczi-szabadságharc első történetírója maga a nyolcesztendős hősi küzdelem vezére, a nemzeti függetlenségi harc szervezője és irányítója, II. Rákóczi Ferenc volt. Emlékirataiban világos és őszinte képet adott a szabadságharc eseményeiről, hűen ábrázolta a magyar társadalom egyes osztályait. Felismerte a nemesség és a parasztság közötti kibékíthetetlen ellentétet és - bár nem következetesen - ábrázolni tudta a köztük folyó osztályharcot a szabadságharc idején. Ismételten megnyilvánul az Emlékiratokban az az őszinte rokonszenv, amely a fejedelmet az ország dolgozó népéhez fűzte.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!