TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Rákóczi-szabadságharc és Franciaország

: A Rákóczi-szabadságharc és Franciaország

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

478 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerzőt műve megírásakor az a cél vezette, hogy a Rákóczi-szabadságharcot a korabeli Európa politikai viszonyai között mutassa be. Az első - diplomáciatörténeti - rész eddig ki nem adott és főleg a francia külügyminisztériumi levéltárban található levelezés alapján ismerteti a kuruc szabadságharc kapcsolatait Franciaországgal. Megtisztítja e kapcsolatok történetét a hamisításoktól, s bebizonyítja Rákóczi külpolitikájának önállóságát. A második - eszmetörténeti - részben a szerző a szabadságharc nemzetközi helyzetéből kiindulva elemzi annak nyugat-európai visszhangját. Ismerteti a Rákóczi-szabadságharc külföldi propagandáját és annak hatását a korabeli franciaországi és hollandiai francia sajtóban, földrajzi és történeti irodalomban, szépirodalomban. Felvázolja a XVIII. század eleji Európa politikai-eszmei képét, s ebben a keretben helyezi el a magyar függetlenségi ideológiát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!