TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A szabadságharc hadserege. I. A lovasság

: A szabadságharc hadserege. I. A lovasság

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Sygnatura

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638208007Ö

tartalom:

"Az oly sok tragédiával, háborús vereséggel, pusztulással, országvesztéssel terhes magyar történelem egyik legfényesebb fejezete az 1848-49-es szabadságharc, még akkor is, ha közvetlenül ez is tragédiával végződött, hiszen a későbbi fejlődés alapja ez az elbukott, ámde dicsőrt megvívott szabadságharc volt. Egy nemzet, amely évszázados élet-halál küzdelmet kényszerült vívni megmaradásáért, európaiságáért, miközben kis híján elvérzett, a XIX. század első felére képessé vált megkísérelni a felzárkózást a fejlett Európához. Az 1848-as tavasz meghozta a lehetőséget, hogy az Európán végigsöprő forradalmakhoz kapcsolódva a magyar liberalizmus vezetésével a nemzet átalakítsa társadalmi és gazdasági rendjét. Ez a békésen induló, széles nemzeti összefogáson alapuló kísérlet, úgy tűnt, 1848 őszére lehetetlenné válik, mivel az Osztrák Birodalom vezetése a magyar érdekek ellenében képzelte el a modernizálást, s fegyveres harcot kényszerített az országra. És az ország fegyvert ragadott, s ha nem volt, szerzett magának, ha azt sem lehetett, gyártott magának. Felállított, megszervezett, felszerelt, kiképzett és felfegyverzett magának egy hadsereget, amely képes volt állni a sarat Európa egyik legnagyobb haderejével szemben, állni mindaddig, míg egy még hatalmasabb hadsereg, az orosz cár hadereje tört az országra, s még hónapokig folytatta harcát reménytelen helyzetében is. Kik voltak ezek a katonák, milyen volt a hadsereg, milyenek voltak ezek a fegyverek, hogyan használták őket? Ezekre a kérdésekre kísérel meg választ adni ez a könyv, terveink szerint 4 kötetben, az alábbi tagolásban: A lovasság; A gyalogság; A tüzérség és a műszaki csapatok; A külhoni légiók és a szabadcsapatok."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!