TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Tanácsköztársaság napjai Esztergomban. A felső Duna-szakasz hadműveleteinek leírásával

A Tanácsköztársaság napjai Esztergomban. A felső Duna-szakasz hadműveleteinek leírásával

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

1956-os Esztergomi Emlékbizottság

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

148 p., XVI.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kötet, hat legújabbkori történetkutatónk közös munkája, jelentős részletkutatások eredményeivel gazdagítja a Magyar Tanácsköztársaság sokáig agyonhallgatott történetének szakirodalmát. Tanulmányai arra világítanak rá, hogy a gyakran egyértelműen klerikálisnak vélt Esztergomnak 1919-ben is volt egy másik, igen jól körvonalazott, progresszív arculata. Ugyanakkor, amikor Csernoch érsek irányításával, a Tanácsköztársaság idején, a városban ellenforradalmi ideológia lombosodik ki, Esztergom, Dorog munkásai és diákjai véresen verik vissza az intervenció Párkánynál Esztergom felé induló hadseregét. A kötet tanulmányai közül kiemelkedik Dezsényi Miklós hadtörténetíró tanulmánya az 1919. évi felső-dunai hadjáratról, amely közvetve az intervenciósok Salgótarján elleni támadását gyengítette. Orbán Sándor az esztergomi klérus 19-es ellenforradalmi aknamunkáját foglalja össze. Dévényi Iván tanulmánya Kernstok Károly festőművész szerepét tisztázza a Tanácsköztársaság idején. A kötetet egykorú sajtó- és fényképdokumentáció zárja le."

leírás:

Térkép melléklettel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!