TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Wesselényi-összeesküvés. Beszámoló a perről és a kivégzésekről

A Wesselényi-összeesküvés. Beszámoló a perről és a kivégzésekről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Magyar történelem Horvát nyelv Német nyelv

Nyelv:

Horvát, Német

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9632089596

tartalom:

"A kiadás alapjául szolgáló könyv gróf Apponyi Sándor híres Hungarica-gyűjteményében maradt fenn, több más variánsával együtt. A három gróf - Nádasdy Ferenc, Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc - perbe fogása és kivégzése nagy megdöbbenést keltett Európa-szerte. Még a pápa is szólt érdekükben, minden eredmény nélkül. Egymásban sem tudtak megbízni, s mind a hazai, mind a nemzetközi politikai helyzetet rosszul mérték föl. Az udvar, főként persze I. Lipót császár jó alkalmat talált e mozgalom kapcsán arra, hogy a korlátlan abszolutizmus érdekében példát statuáljon a magyar főrangúak lefejezésével és a széles körű megtorlással. A könyv valódi propagandakiadvány: egy igazi koholt per története - a perbe fogó igazát bizonyítandó. Nyilvánvaló a könyv rendkívül ellenséges hangneme a perbe fogottakkal szemben: a császár szándéka szerint Európa számára ki kell derülnie annak, hogy a magyar főurak felségárulásban bűnösek. Nem volt könnyű dolguk a perirat készítőinek, hiszen Nádasdy Ferenc az akkori Európa egyik legnépszerűbb szereplője volt. A korabeli újságok életének nagyon sok mozzanatáról tudósítottak, a pápa személyesen kért kegyelmet a magyar főúrnak a mélyen vallásos Lipótnál, a berlini újságok írtak is róla. A hatalom azonban fontosabb volt mindennél..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!