TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A XI. századi hercegség története Magyarországon

: A XI. századi hercegség története Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv bemutatja Magyarország XI. századi történetének egyik fontos intézményét, a hercegséget (dukátust). A magyarországi hercegség (akárcsak másutt Európában) részint a feudalizációs folyamat teljessé tétele irányába ható intézmény, részint pedig a széttagolódásnak még nem tisztán feudális alapon létrejött formája. A dukátus a XI. század közepén az I. András király és Béla herceg közti országfelosztással jött létre, s a XII. század elején Kálmán király számolta fel. Fennállásának mintegy fél évszázada alatt a dukátus a társadalmi-politikai viszonyoktól és az állam pozíciójától függően hol a feudalizmust erősítő, hol pedig - a széttagolódás tendenciáinak képviselésével - azt gyengítő funkcióját gyakorolta intenzívebben. A könyv a társadalmi-politikai mozgások elemzésével felvázolja a feudalizmus kialakulása szempontjából döntő időszak, a XI. század második felének magyarországi történetét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!