TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Állam, közvetítés, civil társadalom. Az individualizáció esélyei Magyarországon

: Állam, közvetítés, civil társadalom. Az individualizáció esélyei Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kérdőjel

Terjedelem:

210 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Lebomlott a pártállami politikai berendezkedés Magyarországon, s ezzel szoros összefüggésben kezd megszerveződni a civil társadalom. A látványos fordulat előzményei azonban mélyen visszanyúlnak a Kádár-korszakba, hiszen minden felszíni eredménye ellenére a stabilnak látszó politikai rendszer fokozatos erjedésnek indult az elmúlt években-évtizedben. Egyre több jele mutatkozott annak, hogy a társadalom, kibújva az állami-hivatalos ellenőrzés alól, a saját öntörvényei szerint igyekezett újjászervezni önmagát. Az egyre inkább "puhuló" Kádár-rendszer nem tudta megakadályozni azt, hogy ha korlátozottan is, de létrejöjjön az autonóm magántevékenységek megszámlálhatatlanul sok formája. Az 1988-ban kezdődő fordulat nem más, mint ennek a mélyben már elkezdődött folyamatnak a politikai kifejeződése; annak kezdete, hogy az államközpontú berendezkedés fokozatosan átadja helyét egy társadalom-központú berendezkedésnek. Ezáltal pedig létrejönnek az állampolgári szabadság garanciái, amelyek nélkül modern, demokratikus társadalomfejlődés elképzelhetetlen lenne.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!